YouTube запускає опцію для Premium-підписників, завдяки якій вони зможуть публікувати короткі відео для окремих глядачів.

Користувачі можуть ділитися спеціальними оголошенням, презентацією нового продукту, обмеженою пропозицією тощо для своїх платних глядачів, спонсорів чи спільноти. Також можна обмежити доступ до вже наявних відео.

Автори також можуть заздалегідь запланувати перехід своїх Shorts від обмеженого доступу до вільного. Опцію створили для того, щоб надавати окремим користувачам більш ранній доступ до контенту. 

Щоб зробити відео видимим лише для окремих підписників, потрібно завантажити контент й обрати опцію «Лише для учасників» у розділі «Видимість».

Глядачі бачитимуть ексклюзивні короткі відео у вкладці Shorts, у стрічці підписок і на каналі автора. Ексклюзивний контент відображатиметься зі значком зірочки, яка вказуватиме на те, що він доступний лише для спільноти.

 

YouTube створив інструмент у Creator Studio, який вимагатиме маркувати реалістичні відео, створені за допомогою штучного інтелекту. Позначати контент потрібно, коли ШІ використали для заміни обличчя однієї людини на іншу, синтетично згенерували голос тощо, а також коли реальні світлини або відео штучно замінили.