Чеський приватний залізничний перевізник RegioJet запускає рейс із Праги до Чопа.

Рейси сполучатимуть Україну з Чехією (Прага, Острава, Пардубіце) і Словаччиною (Кошице, Жиліна, Попрад). Також передбачені маршрути з пересадками на потяги чи автобуси RegioJet у Празі й інших містах.

Пасажири можуть обрати жіноче або індивідуальне купе, для всіх пасажирів також доступні безкоштовна вода, чай, кава й сніданок, доступ до Wi-Fi й зони очікування на вокзалах в Чехії.

Потяг «Чоп-Прага» відправлятиметься зі станції Чоп щоденно, о 17:35, і прибуватиме на станцію «Прага-Головна» наступного дня, о 05:57 (час місцевий). Зворотно потяг вирушатиме зі станції Прага-Головна о 21:52 й прибуватиме на станцію Чоп о 10:35.

Відстань від Чопа до Праги потяг долатиме за 12 годин 25 хвилин, а зворотний шлях – за 11 годин 43 хвилини з урахуванням часу на виконання прикордонного й митного контролю.

Прикордонний і митний контроль на українській стороні здійснюватимуть у терміналі залізничного вокзалу станції Чоп, на словацькій стороні – у вагонах потягів під час стоянки на прикордонній станції Чієрна-над-Тісоу. Пасажирам не потрібно буде виходити з вагонів під час перетину кордону.

Вартість повного квитка за маршрутом від Чопа до Праги стартує від 18,9 євро. Придбати квитки можна тут. Також курсуватиме стикувальний потяг за маршрутом Чернівці – Івано-Франківськ – Чоп – Ужгород.

 

У грудні 2023 року стало відомо, що чеський приватний залізничний перевізник RegioJet планує запустити нічний рейс із Праги до Чопа разом з «Укрзалізницею» з січня 2024 року.

 

Українські пасажири скаржилися на єдиний квиток чеського перевізника RegioJet з України до Праги, який запустили в травні 2023 року. RegioJet не має домовленостей з «Укрзалізницею» попри заяви, розповідала одна з пасажирок. Чеський перевізник власноруч купує квитки на українські потяги, як це може зробити будь-який пасажир, і перепродає клієнтам, підтвердили The Village Україна в «Укрзалізниці».