У грі Fortnite відтворили майдан Незалежності для збору донейтів, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У грі створили The Donation Map, на якій видтворили майдан Незалежності в Києві. Використовуючи мапу, гравці сприятимуть збору благодійних коштів на відновлення Прибузької амбулаторії на Миколаївщині.

Генерувати нові локації або мапи у Fortnite можуть не лише розробники, а й користувачі. Кожна така мапа монетизується, коли гравець проводить на ній багато часу, виконуючи завдання.

«Що більше часу гравець проведе на мапі, то більше грошей надійде на відновлення України через United24. Усі кошти будуть спрямовані на відновлення Прибузької амбулаторії на Миколаївщині», – зазначив Федоров.

The Donation Map із майданом Незалежності запропонувала створити паризька компанія Havas Play, її реалізувала київська компанія Havas Dgtl Kyiv. Скористатися мапою можна за посиланням.

Fortnite – це онлайн-гра від американської студії Epic Games, що вийшла у 2017 році. Відеогра має велику кількість режимів, зокрема Battle Royale. У Fortnite можна грати на ПК, PlayStation 4 й PlayStation 5, Xbox One та Xbox X/S Series.

У листопаді Fornite поставив новий рекорд – 44,7 мільйона одночасних гравців. Крім Disney, Fortnite також робив колаборації разом із Lego, Rocket League й іншими брендами.

 

Мінкульт планує звернутися до світових розробників відеоігор, щоб збільшити кількість українськомовних версій, розповів виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Фото: скриншоти із сайту