В Іспанії можуть тимчасово заблокувати Telegram через поширення піратського контенту, повідомляє elDiario.

Що відбується?

Медіакомпанії Egeda, Mediaset España, A3 Media й Movistar Plus звинувачують Telegram у поширенні контенту, який захищений авторськими правами. Національний суд Іспанії виніс постанову заблокувати месенджер Telegram у країні на час розгляду позову й проведення додаткового розслідування.

Відповідну постанову ухвалили, оскільки месенджер не надав на запит суду потрібної інформації. Судова постанова стосується всіх операторів звʼязку Іспанії.

25 березня іспанський суд відклав виконання свого рішення про блокування Telegram через критику від групи захисту прав споживачів Facua. У Facua зазначили, що відповідне рішення завдасть користувачам платформи «величезної шкоди».

Telegram є четвертим за популярністю месенджером в Іспанії, його використовують майже 19% іспанців (8,5 мільйона користувачів), за даними антимонопольного регулятора Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia.

У 2023 році у Франції заборонили користуватися Telegram, Signal і WhatsApp через проблему з кібербезпекою. Також у 2022 році Федеральне міністерство юстиції Німеччини наклало два штрафи на Telegram за порушення законодавства.

 

Месенджер WhatsApp дасть змогу надсилати повідомлення в Telegram, Discord й інші месенджери. Користувачі зможуть додавати чати з інших месенджерів у розділі «Сторонні чати». В оновленій бета-версії застосунку для iOS можуть надходити повідомлення від акаунтів, які не зареєстровані у WhatsApp, зокрема з Telegram і Discord. З часом планують розширити підтримку месенджерів: Viber, iMessage, Signal й інших.

Фото: Tiffany Hagler-Geard