У Бучі встановлять модульну станцію очистки води, повідомляє Бучанська міська рада.

Завдяки модульній станції вдасться забезпечити питною водою регіони, де зруйновані водоканали й водопровідні мережі. Також станція подаватиме питну воду під час блекаутів.

Станцію облаштовують на вулиці Тарасівській, вона очищуватиме воду з артезіанських свердловин і подаватиме її в загальну мережу. Модульна станція може видавати від 30 м³ до 40 м³ чистої води на годину, а максимально на добу –від 600 м³ до 800 м³.

Після встановлення необхідного обладнання станцію передадуть у користування КП «Бучасервіс». Її будують за підтримки міжнородної програми розвитку OOН «ПРООН». Схожий проєкт також реалізують у мікрорайоні Склозаводський і селі Гаврилівка Київської області.

 

Мер міста Буча Анатолій Федорук показав візуалізації нового «Епіцентру Bucha Gallery», який зведуть на місці зруйнованого росіянами. «Епіцентр Bucha Gallery» планують побудувати на вулиці Нове Шосе, 1, до кінця 2024 року. Загальна площа ТРЦ становитиме 97 000 м², а самого «Епіцентру» – 51 500 м², площа паркінгу – 1052 м². Він стане найбільшим на Київщині.

Фото: скріншот із відео