В Австралії сервіс пасажирських перевезень Uber виплатить водіям таксі 178 мільйонів доларів через скарги на втрату прибутку, пише Bloomberg.

У 2019 році вісім тисяч водіїв подали груповий позов на компанію після того, як вона вийшла на місцевий ринок. Uber звинуватили в порушенні законів, які вимагають ліцензування таксі й орендованих автомобілів.

У компанії заявили, що ніколи не порушували закон свідомо. А також додали, що з 2018 року запустили програму компенсації для австралійських водіїв таксі. Колективний позов став пʼятим за величиною в історії австралійського права.

Uber стикалася з судовими позовами по всьому світу з моменту свого запуску у 2009 році. Компанія нещодавно також виграла схожий позов від 2500 французьких таксистів.

   

У лютому сервіс Uber Eats запустив доставку їжі автономними роботами в Токіо. У компанії Uber заявили, що сервіс Uber Eats співпрацює з Mitsubishi Electric і робототехнічною компанією Cartken, щоб розпочати транспортування їжі за допомогою автономних роботів у Японії.