Українці заробили 850 мільйонів доларів на криптоактивах у 2023 році, ідеться в дослідженні Chainalysis. 

Україна посіла 12 місце у світовому рейтингу країн за розміром прибутку від інвестицій у криптоактиви, що перевищує показники Бразилії, Японії й Канади. Очолили рейтинг США (9,36 мільярда доларів), Велика Британія (1,39 мільярда доларів) і Вʼєтнам (1,18 мільярда доларів).

У 2023 році в Україні спільно з представниками бізнесу розробили проєкт закону про внесення змін до законодавчих актів щодо врегулювання обігу віртуальних активів в Україні. Легалізація криптоіндустрії допоможе залучити більшу частину іноземних інвестицій, необхідних для відбудови економіки, а українські блокчейн-фахівці зможуть реалізувати свій потенціал удома, коментують у Мінцифри.

   

У березні 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про віртуальні активи», який запускає легальний ринок віртуальних активів в Україні й виводить криптосектор із тіні. Згідно із законом, іноземні й українські криптобіржі можуть працювати легально, банки можуть відкривати рахунки для криптокомпаній, а держава гарантуватиме судовий захист прав на віртуальні активи.