Кавова компанія !FEST Coffee Mission випустила корпоративні облігації.

!FEST Coffee Mission позиціонує себе як єдину direct trade кавову компанію в Україні, що постачає зелені specialty зерна безпосередньо з ферм Центральної й Південної Америки, Африки й Азії.

Щоб залучити інвестиції, компанія випустила корпоративні облігації на 100 мільйонів гривень, 98% з яких ідуть на збільшення закупівлі кавового зерна. «Валютна привʼязка, щоквартальні купонні виплати й можливість щорічного викупу дають інвесторам додаткову гнучкість і ліквідність, підвищуючи привабливість наших облігацій», – сказав CEO компанії Дмитро Трофименко.

Чому саме корпоративні облігації?

Корпоративні облігації мають вищу дохідність через вищу ставку. Оскільки дохід від облігацій внутрішньої державної позики становить від 4% до 4,5%, а банківські депозити у валюті – від 1,2 до 2,5%. Водночас із корпоративних облігацій !FEST Coffee Mission у перший рік можна отримати 8% річних (відповідно до курсу долара США).

Також купони за ОВДП виплачують раз на рік, а за корпоративними облігаціями – раз у квартал. Термін облігацій становить три роки, а через рік інвестор має право предʼявити до викупу облігації й отримати назад вкладені кошти, зокрема дохід від зміни курсу валюти.

 

У 2021 році компанія !FEST Coffee Mission відкрила перший заклад у Києві – кавовий хаб із кав’ярнею й лабораторією на вулиці Малій Житомирській, поряд із майданом Незалежності.