Українська EdTech-компанія Headway ввійшла до сотні найперспективніших європейських стартапів Top 100 Next Unicorns.

У перелік ввійшли компанії з 16 країн, зокрема регіон Східної Європи представляють п'ять стартапів з України, Польщі та Угорщини. Компанії оцінювали за такими критеріями: фактичне та потенційне зростання, сума залучених інвестицій, масштабування команди, розширення географії та позитивний вплив на суспільство.

Найбільше у переліку стартапів, що працюють в ніші SaaS (Software as a Service) – 43 компанії. Також лідерами за кількістю перспективних компаній є ніші цифрових медіа (16 стартапів) та штучного інтелекту (16 стартапів).

Середня кількість залучених коштів серед стартапів у переліку складає 185 мільйонів доларів, а загальний обсяг інвестицій – 17,5 мільярдів доларів. «Цей список ілюструє структурний розвиток європейської tech-екосистеми та надзвичайну динаміку в ключових нішах, таких як SaaS та штучний інтелект, який цього року вперше вибився в лідери», – зазначив директор Viva Technology Франсуа Бітузе.

Перелік найперспективніших європейських стартапів складала команда Viva Technology спільно з інвестиційним банком GP Bullhound та за участі чотирьох найбільших інвестиційних фондів у світі: Accel, Eurazeo, NorthZone та Partech.

 

Український застосунок Headway став найбільш завантажуваним в App Store у США в категорії «Освіта». Крім цього, Headway ввійшов у топ-15 додатків App Store у США, випередивши Facebook, Netflix та Spotify.

Headway – це освітній застосунок від однойменної EdTech-компанії. У ньому зібрані 15-хвилинні текстові- й аудіопідсумки нонфікшн книжок і гейміфіковані випробування.

   

У 2023 році компанія Headway ввійшла до переліку 50 найкращих стартапів Європи за версії GP Bullhound. За прогнозом, Headway за два роки може досягти капіталізації в один мільярд доларів.