Компанія MyHeritage запустила сайт OldNews із доступом до історичних видань, переважно 19–20 століть, повідомляє Tech Crunch.

У статтях великих міжнародних видань, а також регіональних журналів і газет, які розмістили на сайті, користувачі можуть глибше зрозуміти історичні моменти, кажуть у команді. Зокрема, оголошення про народження й шлюби, некрологи, новини спорту й культури, замітки про стиль життя, рекламу тощо.

Наразі доступні газети зі США, Канади, Великої Британії, Австрії, Нідерландів й Австралії. Щомісяця сайт оновлюватимуть і доповнюватимуть історіями з інших країн. Він доступний 11 мовами, зокрема англійською, французькою, німецькою, голландською, данською, норвезькою, шведською, фінською, італійською, іспанською й португальською.

Компанія MyHeritage опрацювала новини для сайту за допомогою технології оптичного розпізнавання символів, а потім їх доповнили завдяки штучному інтелекту. Скористатися сервісом можна за 99 доларів на рік, також можна спробувати безкоштовну пробну версію впродовж семи днів.

 

MyHeritage – це платформа для дослідження родинної історії. Сервіс дозволяє знайти історичні записи про родичів і створити родинне дерево.