Українські об'єктиви IronGlass використали під час зйомок другої частини фільму «Дюна», повідомив працівник компанії Костянтин Гаркавий.

«Майже два роки очікування і нарешті можна сказати, що у знімальному процесі активно брали участь об'єктиви виробництва IronGlass x VLFV Lens Rehousing – User Group», – каже Гаркавий.

Розробляти корпус об'єктиву почали у 2021 році, а на початку 2022 року компанія виготовила прототипи. Розробці завадило повномасштабне вторгнення Росії в Україну. «Команда продовжувала працювати, а IronGlass змогла вчасно зробити передсерійні об'єктиви для оператора фільму Грейга Фрейзера», – додає Гаркавий.

Гаркавий також додав, що «Дюна» не перший фільм, де використали лінзи IronGlass, але фільм став справжнім випробуванням для об'єктивів MKll компанії.

 

Фільм «Дюна: Частина друга» вийшов в український прокат 29 лютого. Редакція The Village Україна переглянула фільм до прем’єри й долучилась до віртуальної пресконференції за участю виконавців головних ролей і режисера Дені Вільньова, щоб розповісти, чому не можна пропускати перший блокбастер року (й один із найкращих екшн-фільмів в історії).