Facebook перестане відображати вкладку новин для користувачів США та Австралії, а також Meta припинить платити ЗМІ на новини.

У компанії кажуть, що кількість людей, які переглядають новини у Facebook у США та Австралії, зменшилась на 80 %, а загалом контент новин становить 3 % стрічки користувачів.

Натомість Meta планує зосередитись, зокрема, на короткометражних відео та інших побажаннях своїх користувачів. Meta додали, що зміни функцій не вплинуть на продукти та сервіси в США та Австралії.

Відімкнути функцію планують з 1 квітня 2024 року. Функцію Facebook News впровадили у 2019 році. Тоді Meta уклала угоди з видавцями контенту The Wall Street Journal, The New York Times і CNN.

У 2023 році Meta також припинила доступ до новинного контенту для користувачів Канади після того, як сенат країни схвалив закон про онлайн-новини, який зобов'язує платформи укладати комерційні угоди та платити видавцям новин за контент.

 

У 2023 році компанія Meta оголосила вартість передплати без реклами для користувачів Instagram і Facebook. Нововведення стосується користувачів соцмереж у ЄС, Європейській економічній зоні і Швейцарії.