Проєт European Design Upgrade 3.0 проведе онлайн-форум про переосмислення модульного житла для людей, які втратили свої домівки.

У межах проєкту експерти з України, Естонії й Фінляндії проведуть триденний семінар для архітекторів, інженерів, дизайнерів і підприємців, щоб переосмислити будівництво модульних будинків.

Учасники проєкту також зможуть долучитися до розроблення ідей і спільно створити інноваційні рішення для модульного житла. Найкращі проєкти, обрані на церемонії нагородження, отримають додаткову підтримку й фінансування для реалізації.

Упродовж проєкту учасники пройдуть пʼять етапів навчання:

  1. Форум з експертами й спікерами проєкту;
  2. Триденний теоретичний семінар на тему людиноцентричного дизайну;
  3. Відбір учасників за результатами семінару на розроблення нових ідей для модульного житла;
  4. Постійну менторську підтримку учасників, оцінку й відбір найкращих проєктів для подальшого нагородження на фінальному форумі;
  5. Церемонію нагородження кращих концепцій.

Програму реалізують фонди K.Fund, Brand Manual, Urbanmill та Ultrahack, проєкт фінансує Європейський Союз у межах програми Creative Europe.

Проєкт European Design Upgrade 3.0 стартує 19 березня, участь у програмі безкоштовна. Стати учасником й отримати додаткову інформацію про проєкт можна за посиланням.

 

Редакція The Village Україна розпитала команду, яка створює модульні будинки Tera Monada, про внутрішню міграцію, проблеми переселенців, відчуття дому й труднощі, які стоять перед проєктом.