Instagram розробляє функцію «Мапу друзів», завдяки якій користувачі зможуть стежити за своїми підписниками у реальному часі й показувати своє розташування, пише TechCrunch.

 

 

Користувачі зможуть самостійно обирати, хто бачитиме їхнє розташування. Показувати свою геолокацію можна буде для всіх підписників, близьких друзів або повністю закрити.

Також на мапі буде функція «Режим примари», яка приховуватиме останнє активне місце перебування. Користувачі Instagram зможуть залишати короткі повідомлення біля цікавих місць, кафе чи інших закладів, які відвідують.

Поки невідомо, коли планують запустити «Мапу друзів», але її вже помітили в Instagram. Подібна функція також є на смартфонах Apple і в застосунку Snapchat’s Snap Map.

   

Користувачі Instagram тепер можуть завантажувати відео Reels із застосунку на свої пристрої. Раніше їх можна було зберігати лише в програмі. Завантажені Reels будуть захищені водяним знаком із логотипом Instagram і назвою облікового запису, якому належить відео, відзначає видання.

Фото: Алессандро Палуцці