Сервіс Uber Eats доставлятиме їжу автономними роботами в Токіо, повідомляє CNN Business.

У компанії Uber заявили, що сервіс Uber Eats співпрацює з Mitsubishi Electric і робототехнічною компанією Cartken, щоб розпочати транспортування їжі за допомогою автономних роботів у Японії.

Роботи Cartken Model C доставлятимуть їжу завдяки штучному інтелекту й компʼютерного зору для навігації в навколишньому середовищі. За роботами буде спостерігати компанія Mitsubishi Electric у межах партнерства.

Cartken Model C уникатимуть перешкод, пропускатимуть пішоходів, а також зупинятимуться на світлофорах. Їхня швидкість буде приблизно такою ж, як у дорослої людини. Роботи також будуть оснащені вантажним контейнером, який призначений для підтримання температури їжі під час транспортування.

Японія стане першим місцем для автономної доставки їжі за кордоном. Раніше доставки роботами здійснювали лише в декількох містах США. Uber Eats також співпрацює з робототехнічними компаніями Motional, Nuro й Serve Robotics у межах пілотних проєктів з автономної доставки.

«Це співробітництво означає стрибок уперед у переосмисленні майбутнього доставки їжі, роблячи її більш доступною й стійкою для споживачів у Японії», – каже співзасновник Cartken Анджалі Джиндал Найк.

 

Платформа автоматизації ресторанів Choice запускає в Україні пілот послуги Glovo On Demand. Це дозволить закладам, які не працюють із Glovo, користуватися послугами їхніх курʼєрів.

Фото: Uber