Уряд розробляє державну програму кешбеку «Купуй українське», за якою українці зможуть отримувати компенсацію частини оплати товарів і послуг, вироблених в Україні, повідомив Володимир Зеленський на презентації платформи «Зроблено в Україні».

Українцям повертатимуть частину коштів за купівлю певних типів товарів, які виробили в Україні. Кошти можна буде отримати на спеціальну картку.

Зеленський також зазначив, що дав відповідне доручення уряду, і наразі програму розробляють. «Потрібно постаратися, щоб програма кешбеку запрацювала вже цього року», – каже президент.

Програму створять, щоб «українські гроші залишилися в Україні й працювали в Україні». Також уряд працює над іншими державними програмами, які дозволять вітчизняному виробнику масштабувати роботу. Зокрема, над державними грантами, кредитами, стимулюванням виробництва, попиту через український кешбек і допомогу на зовнішніх ринках.

 

Редакція The Village Україна зібрала ініціативи, які дають можливість бізнесу продавати за кордон, а іноземцям – підтримати український бізнес. І не просто перекинути донат, а й отримати якісний продукт.