Компанія Adobe презентувала помічника AI Assistant, який працює на базі штучного інтелекту й уміє аналізувати текстові файли.

Помічник AI Assistant генерує підсумки й головні ідеї з текстових документів, дає відповіді на запитання користувачів, а також може форматувати проаналізовану інформацію для використання в електронних листах, звітах і презентаціях.

Помічника AI Assistant додадуть до програм Reader і Acrobat. Наразі він доступний англійською мовою. Розширити функції, а також додати інші мови користування планують у «найближчі дні й тижні», вони зʼявляться в Reader. Для користувачів Acrobat бета-версія AI Assistant доступна з 20 лютого.

У майбутньому користувачі зможуть отримувати найважливішу інформацію з документів різних форматів і джерел, а також створювати, редагувати й форматувати документи за допомогою ШІ. Крім того, за допомогою AI Assistant користувачі отримуватимуть рецензії на створені документи для поліпшення їх якості, розповідають у компанії.

 

Чат-бот на основі штучного інтелекту ChatGPT отримає можливості для роботи з відеоконтентом у новій версії GPT-5 у 2024 році. Нове покоління мовної моделі ChatGPT має стати «повністю мультимодальним», що розширить можливості для роботи із зображеннями й аудіо, а також дозволить працювати з відео.