Видання Vice звільняє сотню працівників і припиняє випускати контент на сайті, пише CNN Business.

Генеральний директор медіагрупи Vice Брюс Діксон повідомив співробітникам, що компанія розпочинає реструктуризацію й скоротить «кілька сотень» робочих місць протягом наступного тижня. Також Vice приділятиме «більше уваги соціальним каналам», оскільки вони набиратимуть більше переглядів.

«Для нас більше не є рентабельним поширювати наш цифровий контент так, як ми робили це раніше. У майбутньому ми будемо шукати партнерів з відомими медіакомпаніями для поширення нашого цифрового контенту, включаючи новини, оскільки ми повністю переходимо на студійну модель», – каже Діксон.

Також Vice планує продати медіакомпанію, орієнтовану на жіночу аудиторію Refinery29, яку придбали за 400 мільйонів доларів у 2019 році. У 2023 році Vice Media подали заяву про захист від банкрутства, її придбала фінансова компанія Fortress Investment Group за 350 мільйонів доларів. Раніше вартість компанії оцінювали у 5,7 мільярда доларів.

   

Vice Media – це американо-канадська цифрова медіакомпанія, заснована в 1994 році як журнал Voice of Montreal. Компанія спеціалізується на молодіжному контенті, а також має пʼять основних напрямів бізнесу: друковані видання, заходи, музику, онлайн-медіа, телебачення й художні фільми.