Команда IT-фахівців Міноборони розробляє мобільний застосунок «Армія+», де будуть доступні документи й послуги для військових.

У застосунку військові матимуть стандартні шаблони рапортів, які зможуть швидко підписати онлайн. Також в «Армія+» буде електронне посвідчення захисника, що спрощує доступ до електронних послуг і бойових систем.

Планують створити комплексну базу знань щодо проходження служби, форми зворотного звʼязку й навчальні курси онлайн. Застосунок розробляє Міноборони спільно з Мінцифри. Запустити його хочуть улітку 2024 року. 

«Ми створюємо систему, яка чує кожного. Наше бачення – боєздатне військо завдяки взаємодовірі й інноваціям», – сказала заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко.

 

Кабмін підтримав запуск освітнього додатку «Мрія», який допоможе учням знаходити можливості для розвитку, а батькам – контролювати цей процес. На першому етапі в «Мрії» будуть: профіль учня з програмою розвитку й шкалою успішності, мультимедійні навчальні матеріали, а також «Мрія-ID» – освітній документ, що прирівнюється до учнівського.