У Львові збудують житловий будинок із першим у місті перехоплювальним паркінгом, який профінансує забудовник, пише «Львів. Містобудування».

Комунальну ділянку поблизу Львівського іподрому місто зарезервувало під будівництво перехоплювального паркінгу на 1264 місця у 2021 році. Створення такого паркінгу стимулюватиме мешканців передмістя залишати там свої авто й пересідати на громадський транспорт, вважають у міськраді.

 

Проєкт призупинили через повномасштабне вторгнення РФ в Україну. У лютому 2024 року забудовник «Простір Плюс» надав міськраді гарантійний лист, за яким компанія зобов’язалася профінансувати будівництво перехоплювального паркінгу, а також побудувати житловий будинок.

Ділянка для будівництва розташована за межами природоохоронних обмежень й історичного ареалу. Там також планують збудувати приміщення громадського призначення, підземний гараж, спортивний комплекс і тенісні корти. З боку іподрому облаштують смуги озеленення, щоб мінімізувати запахи й шум.

Також КП «Львівавтодор» працює над зміною організації дорожнього руху в районі майбутнього будівництва. Зокрема, хочуть розширити смуги проїзду на вулиці Стрийській і збільшити кількість зупинок й автобусних маршрутів.

Перехоплювальні паркінги поширені в багатьох європейських країнах. Їх створюють, щоб зменшити кількість заторів у місті.

 

У грудні 2023 року девелоперська компанія Praud показала візуалізацію проєкту оновленої площі князя Святослава біля центру Львова. Окрім першого в місті підземного паркінгу, частина якого буде в міському користуванні, тут буде житло й комерційні приміщення.

Фото: «Львів. Містобудування»