Google пропонує гранти для українських стартапів на десять мільйонів доларів без залучення капіталу в межах другого етапу фінансування від Google for Startups Ukraine Support Fund, ідеться на сайті компанії.

Українські стартапи зможуть отримати до 100 тисяч доларів, менторську підтримку Google і підтримку продуктів, а також 300 тисяч доларів у вигляді кредитів Google Cloud. Як і на першому етапі, обрані українські стартапи поступово оголосять упродовж року. Подача заявок розпочнеться пізніше у 2024 році.

Під час першого етапу фінансування 58 стартапів отримали п’ять мільйонів доларів у вигляді грантів і 15,8 мільйона доларів подальшого фінансування, кажуть у Google. 

Зокрема, застосунок для пошуку роботи у сфері технологій за допомогою AI Skyworker.ai й платформа Mindly, що надає безкоштовну психологічну допомогу постраждалим у війні, тепер використовують штучний інтелект для економічного відновлення України. Засновники застосунку Zeely, за допомогою якого можна робити сайти й просувати їх, потрапили до списку Forbes Europe 30 Under 30.

   

Google for Startups Ukraine Support Fund – фонд підтримки українських підприємців і розвитку їхніх стартапів для післявоєнного відновлення економіки України. З початку повномасштабної війни РФ проти України Google виділив понад 45 мільйонів доларів готівкою й 7 мільйонів доларів у негрошовій формі для гуманітарної підтримки українців.

Обкладинка: офіційний блог Google Україна