ГО «Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі» запустили подкаст «Підкорювачки бізнесу» про жінок-підприємиць.

У серії розмов розповідатимуть про створення й розвиток бізнесу українських підприємиць. Зокрема про те, з якими викликами стикалися, як знаходили мотивацію для ведення власної справи, а також про теми гендерних упереджень і стереотипів суспільства щодо жіночого підприємництва.

Ведучими подкасту стали виконавча директорка ГО «Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі» Ірина Титарчук і ведуча програм та подкастів «Громадського радіо» Анастасія Багаліка.

Учасницями подкасту є випускниці навчань для жінок про створення й розвиток власної справи Women Biz Days. «Підкорювачки бізнесу» запустили за підтримки програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». 

«Подкаст підкреслює важливість гендерної рівності в бізнесі й показує, що успішне жіноче підприємництво є критично важливим для створення більш інклюзивної, справедливої й економіки, що процвітає. Ми підтримали подкаст, щоб надати жінкам-підприємицям платформу для обміну досвідом, викликами й успіхами», – каже керівниця програми USAID Олеся Залуська.

Усього запланували випустити 20 епізодів щосереди в ефірі «Громадського радіо» о 08:10. Подкаст розділять на два сезони: перші десять випусків вийдуть з 14 лютого по 17 квітня, а інші – з 29 травня по 31 липня.

Послухати подкаст можна на сайті або в застосунку «Громадського радіо», а також на платформі SoundCloud.

 

На військові вакансії майже порівну відгукуються жінки й чоловіки (49% і 51% відповідно). Гендерний баланс у військовому рекрутингу дещо відрізняється від загальної ситуації на ринку праці, де частка чоловіків і жінок становить 60% і 40% відповідно.