У Брюсселі хочуть накласти штраф на компанію Apple за порушення закону ЄС про доступ до своїх сервісів потокової передачі музики, пише Financial Times.

Компанію звинувачують у перешкоджанні діяльності стороннім музичним службам на своїх пристроях, а також у тому, що вона надає перевагу власному сервісу Apple Music.

Згідно з правилами Apple App Store, компанії, як-от Spotify, не можуть виставляти рахунки користувачам за підписки безпосередньо в застосунку в більшості регіонів. Користувачі повинні використовувати платіжну службу Apple App Store, яка забирає до 30% від вартості підписки.

У 2023 році через правила App Store, що забороняють розробникам інформувати користувачів про інші варіанти покупки, Європейська комісія звинуватила Apple у спотворенні конкуренції на ринку потокової музики. Єврокомісія звинуватить Apple у зловживанні монопольним становищем, а також заборонить «несправедливі умови торгівлі» щодо політики підписки на музичні сервіси, пише Financial Times.

Також ЄС накладуть на компанію штаф у розмірі 500 мільйонів євро, який стане одним із найбільш значних фінансових покарань, які накладали на великі технологічні компанії.

 

Компанія Apple вимкне функцію вимірювання рівня кисню в крові в моделях Apple Watch Series 9 і Apple Watch Ultra 2, щоб зняти заборону на продаж годинників. Виробник медичних пристроїв Masimo Corp звинуватив компанію Apple у переманюванні співробітників компанії, щоб отримати доступ до інформації виготовлення сенсору рівня кисню крові у 2021 році.