У «Дії» зроблять відкритий код, завдяки якому технології застосунку зможуть експортувати в інші країни, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Уряд ухвадив відповідну постанову про відкриття коду застосунку.

Світові розробники зможуть проаналізувати особливості застосунку й вивчити його роботу, щоб розробляти суміжні сервіси або мікросервіси. Також IT-спільнота може запропонувати зміни й поліпшення, а пропозиції розгляне команда розробників «Дії», каже Федоров.

Водночас розробники не матимуть доступу до реєстрів й особливостей шифрування, тому дані українців залишатимуться в безпеці. «Топові світові продукти працюють на відкритому коді. Відкрити «Дію» – це про прозорість, а також буде хорошим сигналом для наших партнерів», – додає Федоров.

   

У грудні 2023 року Михайло Федоров повідомив, що аналог «Дії» можуть запустити в Еквадорі. У країні почали етап discovery (вивчення можливостей) застосунку. Крім того, ще в чотирьох країнах перейшли від етапу дослідження до початку реалізації проєкту.

   

У середині 2023 року стало відомо, що США допоможуть експортувати український застосунок «Дія» в інші країни. Зокрема, США сприятимуть експорту «Дії» в Колумбію й Замбію. 

В Естонії вже розробили аналог «Дії» – застосунок mRiik, який мали запустити в середині 2023 року. Ефіопія й Занзібар також почали створювати застосунки на базі «Дії».