У США кількість серіалів за оригінальними сценаріями на ТБ рекордно впала за два десятиліття, пише Variety, спираючись на підрахунки американського кабельного телеканалу FX, які оголосив голова FX Networks і FX Productions Джон Ландграф.

У 2023 році в ефір вийшло 516 серіалів за оригінальним сценарієм для ТБ. Це на 14% менше, ніж у 2022 році, коли виготовили 600 серіалів для телебачення.

Зниження виробництва телевізійних серіалів, ймовірно, почалося ще до того, як страйки призупинили їхнє виробництво. Зокрема на 7% менше серіалів для ТБ зняли під час пандемії COVID-19. Також за п’ять тижнів 2024 року кількість оригінальних серіалів зменшилася на 31% порівняно з таким самим періодом в 2023 році.

Починаючи з 2002 року, коли FX почали вести підрахунки оригінальних програм на ТБ, їхня кількість зростала (за винятком пандемії).

   

Peak TV або Prestige TV також називають «золотим віком телебачення» у США. Вважають, що пік «високоякісних» програм на ТБ, визнаних у всьому світі, почався у 2000-х, зокрема з 1999 року, коли відбулася прем'єра серіалу «Клан Сопрано». Із 2020-х років дискутували, чи продовжується ера Peak TV, чи вона вже закінчилася унаслідок конкуренції із онлайн-платформами.