Кабінет Міністрів дозволив територіальним центрам комплектування й соціальної підтримки працювати цілодобово, повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Під час проведення мобілізації чи воєнного стану ТЦК мають право працювати цілодобово, відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду. Зокрема, можуть у будь-який час розглядати справи про адміністративні правопорушення й накладати відповідні стягнення.

Також представники ТЦК можуть організовувати медичні огляди, психологічні обстеження військовозобовʼязаних і резервістів у військово-лікарських комісіях, вести облік призовників, військовозобовʼязаних і резервістів, а також облік транспорту, який потрібно передати ЗСУ або іншим військовим формуванням.

   

Поліціянти не роздаватимуть повістки чоловікам призовного віку особисто. У Нацполіції переконують, що «готові допомагати» ТЦК, але фізично повістки не роздаватимуть, принаймні «допоки закон не встановить таку норму». Утім, навіть якщо така норма зʼявиться, людей у поліції для цього не вистачить.

 

Кабінет Міністрів України вніс на розгляд Верховної Ради оновлену версію законопроєкту про мобілізацію. Редакція The Village Україна ознайомилася із законопроєктом і розповідає, які зміни він передбачає й коли може набути чинності.