Компанія «Люксоптика» пропонує учасникам бойових дій безкоштовну перевірку зору, а також окуляри й лінзи.

Планують надати військовим 36 тисяч окулярів, 100 тисяч контактних лінз і 15 тисяч послуг з діагностики й виготовлення окулярів на загальну суму 120 тисяч євро. Скористатися допомогою можна впродовж 2024 року.

Скористатися послугами можна в більшості магазинах мережі. Щоб отримати допомогу, потрібно записатися на безкоштовну консультацію в найближчий магазин «Люксоптики». Якщо офтальмологи мережі призначать окуляри або контактні лінзи, то компанія також надасть їх безкоштовно.

Для отримання послуг необхідно предʼявити посвідчення учасника бойових дій. Допомогу надають військовим, які проходять службу в підрозділах Міністерства оборони, Національної гвардії, Служби безпеки й прикордонної служби, а також мають відповідну відмітку у військовому квитку від 24 лютого 2022 року або належать до штату військової частини.

 

Редакція The Village Україна запитала у виконавчої директорки ГО «Відчуй», чому запобігти втраті слуху простіше, ніж його відновити, як військові можуть захистити слух у надгучних умовах, чому слуховий апарат не можна придбати в інтернеті, як мобільний телефон чи іншу техніку, і яким має бути доступний простір для людей із порушеннями слуху.