Концепт-стор Zavod випустила лімітовану серію із 30 годинників у колаборації зі стритарт-художником Гамлетом Зіньківським.

Це годинник на базі серії Rider1991. Годинник має дві моделі, що відрізняються за кольором циферблату й надписом на ньому, а також ремінцями різних кольорів – чорним і зеленим.

На циферблаті годинника зафіксували роботу «Час чує нас» харківського митця. Стритарт розташований у Харкові, на одному зі зруйнованих після російського авіаудару будинків. Будівля має статус архітектурної памʼятки, але наразі перебуває в аварійному стані й недоступна для перегляду.

За словами співзасновника Zavod Андрія Кравчука, його вразив зміст стритарту «Час чує нас», тому роботу вирішили зафіксувати на годинниках, щоб «вшанувати не лише вміння художника, але й філософське сприйняття часу, яке робота викликає».

«Час чує нас» – це благодійний проєкт. Зібрані від продажу годинників гроші передадуть на підтримку українських військових. Вартість годинника – 37 999 гривень. Придбати його можна в концепт-сторі на вулиці Рейтараській, а також на вебсайті Zavod.

   

Концепт-стор Zavod заснували в Україні у 2010 році. Він має два бренди годинників: Rider1991 і Real Time, який запустили у 2023 році. Zavod створює нішеві годинники, окуляри й аксесуари.

обкладинка й фото: Влад Клименко, Євгеній Хаустов, Саша Маслов