Соцмережа Bluesky скасовує обовʼязкові запрошення й відкривається для всіх користувачів через майже рік після початку закритого бета-тестування, повідомляє компанія.

Bluesky – це альтернатива Twitter (X) від його співзасновника Джека Дорсі, який покинув компанію після того, як її придбав Ілон Маск. Соцмережа зібрала близько трьох мільйонів користувачів одразу після запуску. За два дні після виходу з бета-тестування в Bluesky зареєструвався ще один мільйон нових користувачів.

Соцмережа весь цей час перебувала в закритому бета-тестуванні, щоб розбудувати «стабільну інфраструктуру» й принципи модерації, каже гендиректорка Bluesky Джей Грейбер. Деякі додаткові функції після запуску хочуть зробити платними, пише The Verge.

Bluesky базується на повністю відкритому протоколі AT Protocol. Це значить, що всі люди можуть побачити код платформи, а також вирішувати, як саме споживати контент. Крім того, розробники зможуть створювати власні застосунки й окремі функції для Bluesky.

The Village Україна також має акаунт у Bluesky. Підписуйтеся за посиланням.

   

Bluesky – це соцмережа від співзасновника Twitter (X) Джека Дорсі, яку він запустив як альтернативу Twitter після її продажу Ілону Маску. Власний аналог Twitter (X) запустила також компанія Meta Марка Цукерберга, він називається Threads.