Міністерство цифрової трансформації працює над створення системи моніторингу тиску на бізнес, розповів очільник Мінцифри Михайло Федоров Forbes.

Завдяки системі моніторигну вдасться відслідковувати, скільки справ відкривають щодо підприємців, проводять обшуки й іншу інформацію в реальному часі. Також окремо створять систему для скарг й оцінювання дій правоохоронних або контролюючих органів.

Наразі є відповідне рішення РНБО, а також розпочали роботу з Верховною Радою над рішеннями, завдяки яким удасться реалізувати систему. «Потрібно, щоб політики, які знаходяться в Києві, володіли обʼєктивною інформацією щодо того, що відбувається, а також стали на захист кожного підприємця в країні», – каже Федоров.

 

У січні об’єднання «Маніфест 42» виступило із заявою про припинення робіт підприємств на годину через арешт засновника Concorde Capital Ігоря Мазепи, якщо влада не відреагує. Громадський рух вийшов із першою заявою щодо тиску на бізнес ще 19 січня й закликав усі бізнес-об’єднання чинити спротив «тиловим силовикам».