У Харкові станцію метро «Пушкінська» хочуть перейменувати на «Політехнічну», повідомила керівниця пресcлужби Харківського політехнічого інституту Олена Розова.

У цьому районі Харкова створили перший технічний ЗВО на сході України, який наразі має назву Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут». «За майже 139 років існування навчального закладу тут навчалися сотні тисяч спеціалістів. Він гідний свого увіковічення», – каже Розова.

Вона додає, що викладачі й випускники університету долучалися до промислового й економічного розвитку міста, зокрема до створення метро, першого трамваю, електрифікації міста й великого будівництва. Також нова назва стане логічною в ланцюжку назв станцій Салтівської лінії метрополітену.

 

У січні демонтували барельєф російському письменникові Пушкіну на станції харківського метро «Пушкінська». Барельєф зняли на платформі, у вестибюлі, а також частково прибрали панно з барельєфами між турнікетами. Демонтаж провели в межах запланованих ремонтних робіт станції.

 

Міська влада Харкова перейменувала 65 топонімів, зокрема вулиця Пушкінська сталала вулицею Григорія Сковороди. Перейменувати вулицю вирішили після масованого обстрілу міста 23 січня, коли більша частина ракет поцілила саме в центральну вулицю Пушкінську. Усі перейменовані топоніми були пов’язані з Росією і її союзниками.

фото: Олена Розова