Для українських захисниць створили першу навчально-оздоровчу програму «ReStart Свідомості», яка навчає боротися зі стресом.

У межах програми пропонують методики подолання стресу на фізичному рівні через аналіз серцевого ритму, дихальні й фізичні вправи, а також техніки медитації.

Програма «ReStart Свідомості» містить два модулі. Перший зосереджений на ментальному здоровʼї, зокрема медичних обстеженнях експертами, немедикаментозних техніках для поліпшення сну й емоційного стану, а також менторській підтримці.

Другий модуль орієнтований на карʼєрний розвиток, підтримку HR-експертів, навчання новим професійним навичкам і створення спільноти однодумців для підтримки.

«Після повернення з фронту наші захисники й захисниці стикаються з низкою соціальних і психологічних викликів, які можуть мати негативні наслідки. Наше завдання – надати їм підтримку й дієві інструменти, що допоможуть перезавантажитися й зробити новий старт у мирному житті», – розповідає співзасновниця Impact Force Ольга Дьякова.

Навчально-оздоровчу програму реалізують Impact Force у партнерстві з «ООН Жінки», за підтримки «Науково-практичного центру профілактичної та клінічної медицини», Мінцифри, «Дія.Освіта», а також її фінансують уряди Японії та Франції.

Навчання триватиме три місяці як в онлайн-форматі, так й офлайн в Києві з 15 лютого по 15 травня 2024 року. Заявку на участь можна подати до 10 лютого за посиланням.

   

Сімʼя офіцерки Збройних сил України Оксани Іванець не відповідає уявленням суспільства про традиційні гендерні ролі, адже вона чинна військова, а її пʼятеро дітей разом із чоловіком за спільним рішенням сьогодні перебувають за кордоном. Раніше редакція The Village Україна розпитала Оксану про її родину, ролі в ній і як часто її родина піддається суспільному осуду? Спойлер: дуже часто.