Ігор Мазепа, який є засновником компанії Concorde Capital, прокоментував, що нікому не виділяв державних ділянок і не розуміє суті звинувачень, які висуває Державне бюро розслідувань.

Бізнесмен зазначає, що сума застави як запобіжного заходу становить 700 мільйонів гривень, а також 500 мільйонів за його брата Юрія Мазепу. Підозра стосується виділення земельної ділянки на 2,4 гектара, яка завдала збитків державі на сім мільйонів гривень.

«Кажуть, виділили з порушенням законодавства. Чому прийшли до мене, не ясно, бо я нікому ніяких державних ділянок не виділяв. Відповіді на питання, чи затримали тих, хто виділяв, я не отримав», – каже Мазепа.

Ігоря Мазепу затримали 18 січня під час перетину українсько-польського кордону. Співробітники ДБР провели обшук компанії Concorde Capital, а згодом затримали брата власника інвестиційної компанії Юрія Мазепу.

Бізнесмена Ігоря Мазепу звинувачують в організації схеми протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС.

Також в Офісі генпрокурора зазначили, що засновник інвестиційної компанії, його брат й інші учасники схеми незаконно заволоділи землями водного фонду, на яких розташовані гідротехнічні споруди Київської ГЕС. Ідеться про земельну ділянку у Вишгородському районі.