Компанія Match Group, яка зокрема володіє онлайн-сервісом знайомств Tinder, припинить роботу в Білорусі з 15 лютого, після Дня закоханих.

Користувачі з Білорусі не зможуть ввійти у свій акаунт і здійснювати покупки в застосунку. Крім Tinder, із білоруського ринку також вийдуть застосунки Hinge й OkCupid.

Підписки на шість або 12 місяців, термін дії яких спливе після 15 лютого, не будуть автоматично поновлювати, але користувачі можуть подати запит на відшкодування коштів.

Білоруська служба «Радіо Свобода» повідомляла, що білоруські силовики використовували Tinder, щоб під виглядом знайомств виявляти людей, які виходили на протести проти Олександра Лукашенка. За даними видання, є випадки, коли судові вироки виносили завдяки інформації в листуванні в Tinder.

   

Компанія Match Group, яка володіє Tinder, вийшла з російського ринку 30 червня 2023 року, за більш як рік після початку повномасштабного вторгнення РФ. Окрім Tinder, компанія володіє застосунками для знайомств Hinge і Plenty Of Fish, якими користуються здебільшого в Європі, США й Канаді.

обкладинка: Wikimedia Commons