Вперше за три роки корпорація Microsoft знову стала найдорожчою компанією у світі, обігнавши компанію Apple за вартістю акцій, пише Reuters.

Ринкові показники корпорації сягнули 2,887 трильйона доларів, тоді як ринкова вартість Apple складає 2,875 трильйона доларів. Для Microsoft така сума капіталізації стала найвищим показником за всю історію компанії, за даними фондової біржі LSEG.

Цьогоріч акції Microsoft зросли до 3% після 57% зростання у 2023 році. Зростання вартості пов'язують з лідерством у сфері штучного інтелекту та інвестиціями в розробника чат-боту ChatGPT компанію OpenAI. Apple, навпаки, втратила 3% вартості акцій у 2024 році після зростання на 48% у 2023 році.

Також в Microsoft збільшили дохід на 16% через зростання хмарного бізнесу. Microsoft була найдорожчою компанією у світі в 2018 та 2021 роках, коли акції Apple впали через занепокоєння ринку щодо поставок.

 

На клавіатурі нових ноутбуків і ПК від партнерів корпорації Microsoft з’явиться клавіша Copilot. Клавіша Copilot запускатиме чат-бот на основі штучного інтелекту Copilot, який вбудований у Windows 11. Copilot розташують поруч із правою клавішею Alt на клавіатурах пристроїв.

Фото: Reuters