Територію першого трамвайного депо у Львові ревіталізували, щоб створити креативний простір Lem Station, розповів урбаніст й архітектор Юліан Чаплінський.

Наразі частково реконструювали ангар, адмінбудівлю й електровню, а на даху будівлі облаштували терасу, яку планують зробити відкритою для відвідувачів. Усередині приміщення зберегли й відновили автентичні елементи під час ревіталізації. Будівлю планують облаштувати для проведення заходів, а також створити паркінг поруч.

«Ідея проєкту – створити інноваційно-креативний простір. Депо й знакові будівлі перетворять на простір для подій, зони для стартапів, інкубаторів, досліджень, також тут буде артпростір. Як відомо, тут уже відбуваються LvivMozArt, Lviv IT Jazz й інші заходи», – коментує представник міськради Роман Старецький.

Трамвайне депо побудували в 1894 році на перехресті вулиць Героїв Майдану, Вітовського, Сахарова й площі Лема. Простір відновлюють за проєктом львівського архітектурного бюро AVR Development.

 

У 2020 році в тендері від Львівської міськради на ревіталізацію депо перемогла компанія Lem Station. Простір має таку ж саму назву (на честь польського письменника Станіслава Лема, який жив у Львові).

Фото: скрин з відео