Родина з Гостомеля першою придбала будинок за сертифікатом «єВідновлення», повідомляє перший віцепрем’єр-міністр Олександр Кубраков.

Будинок, в якому проживала родина, зруйнували під час активих бойових в Гостомелі. Новий дім обрали у Бучі на Київщині, родина планує переїзд найближчим часом.

Для виплати компенсацій за повністю знищене житло сформували 1826 житлових сертифікатів, а також понад 400 родин забронювали кошти для купівлі нового житла, зазначає Кубраков.

Люди можуть придбати квартиру, будинок чи інвестувати в майбутню нерухомість за відповідним сертифікатом. Щоб отримати допомогу за зруйноване житло, потрібно подати заявку в «Дії».

 

Українці, чиє житло зруйнувала РФ, можуть «забронювати кошти» в «Дії» на купівлю нового житла. Щоб «забронювати кошти» для придбання будинку чи квартири, треба мати житловий сертифікат. Також потрібно припинити право власності на той об’єкт нерухомості, який був зруйнований. Це можна зробити в нотаріуса, який має повноваження державного реєстратора або в ЦНАПі.

 Фото: Pragmatika