На клавіатурі нових ноутбуків і ПК від партнерів корпорації Microsoft з’явиться клавіша Copilot, пише The Verge.

Клавіша Copilot запускатиме чат-бот на основі штучного інтелекту Copilot, який вбудований у Windows 11. Copilot розташують поруч із правою клавішею Alt на клавіатурах пристроїв.

Наразі в компанії не уточнюють, які саме виробники техніки додадуть Copilot на клавіатуру. Про це можуть розповісти на виставці Consumer Electronics Show у січні 2024 року, додає The Verge.

Компанія Windows не змінювала розкладки клавіатур останні 30 років. «Ми представили нову клавішу, завдяки якій люди в усьому світі взаємодіятимуть з Windows. Copilot у нашій подорожі з Windows стане точкою входу у світ ШІ на персональних комп’ютерах», – каже виконавчий віцепрезидент і директор з маркетингу споживачів Microsoft Юсуф Мехді.

 

Чат-бот на основі штучного інтелекту Copilot може створювати пісні завдяки інтеграції з музичною нейромережею. Користувачі можуть перетворити ідею на музику. Для цього потрібно ввести підказки в Copilot, наприклад, «створи поппісню про веселу подорож із родиною», і нейромережа Suno перетворить їх на музику, пояснюють у команді.