Кабмін ухвалив рішення про збільшення строків і розмірів надання роботодавцям компенсації витрат за працевлаштування ВПО й внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю, повідомляє Міністерство реінтеграції.

За працевлаштування внутрішньо переміщених осіб збільшили тривалість компенсації з двох до трьох місяців. А за працевлаштування ВПО з-поміж осіб з інвалідністю – до шести місяців виплат.

Розмір компенсацій залежить від рівня мінімальної зарплати, яка з січня становить 7100 гривень, а з квітня – 8000 гривень. Раніше виплати здійснювали по 6700 гривень на місяць.

Якщо роботодавець прийме на роботу ВПО, то отримає право на компенсацію до 24 тисяч гривень за особу. Якщо це буде ВПО з-поміж осіб з інвалідністю, то виплати можуть становити до 48 тисяч гривень на кожного такого працівника, додають у Мінреінтеграції.

 

Мінімальна зарплатня тепер становить7100 гривень, а з квітня її мають підвищити до 8000 гривень (це 42, 6 гривень за годину з 1 січня і 48 гривень за годину з 1 квітня). Раніше мінімальна зарплатня становила 6700 гривень, у 2023 році її не підвищували.

   

Ініціатива Circle of Toys напередодні Різдва запустила платформу, де можна подарувати іграшки дітям із сімей військових, ВПО й багатодітних родин.