До першого лютого кияни можуть подати свої пропозиції для актуалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року та її пролонгації до 2027 року, зазначають в КМДА.

Розглядатимуть пропозиції, що можуть підвищити рівень конкурентоспроможності економіки міста, а саме промисловості, розвитку підприємництва, ринку праці та залучення інвестицій.

Також пропозиції з розвитку житлово-комунального господарства, транспорту та міської мобільності, соціальної підтримки, допомоги, охорони здоров’я, довкілля, організації публічного простору, надання адміністративних послуг, безпеки та цивільного захисту.

Планують розробити стретегію подолання актуальні викликів, які постали через повномасштабне вторгнення на територію України. В документі оновлять пріоритети розвитку столиці до 2027 року, стратегічні та оперативні цілі й шляхи для їх досягнення, а також проєкти розвитку. Зокрема програмні угоди про асоціацію між Україною і ЄС, кажуть у КМДА.

Надіслати свої пропозиції можна на адресу Департаменту економіки та інвестицій КМДА. Для цього потрібно заповнити форму для подання пропозицій та  «Технічне завдання на проєкт регіонального розвитку» і надіслати їх на електронну адресу [email protected].

 

Міністерство цифрової трансформації представило стратегію розвитку інновацій до 2030 року. У стратегії визначили головні напрями розвитку країни, а також шляхи для економічного стрибка, створення умов для розвитку бізнесу, освіти й науки. У документі зазначають, що частка інноваційних продуктів у ВВП країни має бути не нижче 15–20%.