Онлайн-сервіс виклику авто Uklon представив нову функцію, яка допоможе пасажирам і водіям легше знаходити одне одного в темряві чи під час можливих відключень світла.

Функція доступна для всіх користувачів Uklon і зʼявляється в застосунку лише тоді, коли водій уже рухається до місця посадки пасажира.

Як це працює?

  • після того, як драйвер прибув на точку посадки, потрібно розгорнути віконце активної поїздки на головному екрані застосунку Uklon;
  • поряд з інформацією про водія й авто натисніть на значок ліхтарика, після чого екран застосунку підсвітиться яскраво-жовтим кольором;
  • піднесіть екран вище, щоб водій міг побачити вас у темряві;
  • вимкнути функцію можна в будь-який момент (або вона зникне автоматично під час поїздки).

«У зимовий період, коли рано темніє, або ж навіть під час можливих блекаутів у місті безпека на дорозі є вкрай важливою, а пошуки водія й пасажира можуть ускладнюватися через недостатнє освітлення. Нова функція допоможе легше й швидше знаходити одне одного в темряві, а також нагадує про важливість «підсвічувати» себе, щоби бути більш помітними на дорозі», – каже керівниця напряму комунікацій Uklon Вікторія Ковальова.

   

У листопаді Uklon запустив клас авто «Експрес», автомобілі якого мають право рухатися смугами громадського транспорту. Ще раніше компанія запустила клас автівок «Інклюзивний», який доступний у Києві й передмісті в радіусі 20 кілометрів. Авто такого класу оснащені підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки й кріпленнями для фіксації колісного крісла.