Туристичний стартап Flat Planet запустив співзасновник Monobank Дмитро Дубілет. Це застосунок з екскурсіями по всьому світу: наразі там уже 120 маршрутів для прогулянок у 45 містах Європи і США.

«Наші екскурсії – це чудовий замінник гідів. Аудіоконтент програється в привʼязці до геокоординат і доступний багатьма мовами», – кажуть у Flat Planet.

Flat Planet поки що створює екскурсії самостійно, але згодом планує стати платформою, де кожен зможе публікувати контент самостійно й заробляти. Як приклад, наводять Spotify, який монетизує музику авторів.

Застосунок почали розробляти ще до повномасштабного вторгнення РФ. Його вже можна завантажити, хоч він і перебуває на стадії бета-тестування.

Крім аудіоекскурсій вулицями, планують контент у музеях і галереях. Для початку хочуть запустити 10 музеїв і галерей в Україні і ще 10 у Європі або США. У Flat Planet просять поділитися контактами культурних установ на електронну пошту [email protected].

«Музеї самі вирішують, чи робити контент безкоштовним або платним, ми віддаємо 100% доходу музею. Від музеїв нам потрібні вказівки щодо вироблення контенту, а також розміщення відповідних номерів або QR-кодів біля експонатів», – пояснює Дубілет.