Освітньо-грантову програму «Початок» із розвитку жіночого підприємництва запустили Мінцифри й «Дія.Бізнес». Навчання орієнтоване як на досвідчених підприємиць, так і на початківців.

Програма має допомогти жінкам поліпшити бізнес-навички, а також запустити чи розвинути власну справу. Учасниці програми також матимуть можливість відвідувати групові сесії з психологами. Подати заявку на участь можна до 30 листопада за посиланням.

Після завершення навчання 200 учасниць отримають по три тисячі доларів на розвиток бізнесу. Дві фіналістки проєкту, які отримають найвищі бали від журі за власні бізнес-проєкти, додатково отримають ще по пʼять тисяч доларів.

Навчання проходитиме з грудня 2023 року до лютого 2024 року в офлайн- й онлайн-форматі.

Онлайн-частина програми містить чотири освітні модулі: аналіз бізнес-моделі, фінансове планування й управління, створення бізнес-системи обслуговування та цифрова трансформація малого й середнього бізнесу.

300 учасниць, які пройдуть онлайн-навчання, перейдуть на офлайн-етап, де разом із «Дія.Бізнес» зможуть пройти освітні модулі з маркетингу й брендингу, дослідження ринку, стратегії ціноутворення, методів продажів, створення фінансового плану, податків і юридичних аспектів.

Програму «Початок» втілює мережа центрі підтримки підприємців «Дія.Бізнес» разом із Мінцифри, Офісом з розвитку підприємництва та експорту, «ООН Жінки в Україні» й урядом Японії.

   

Кожен другий малий бізнес в Україні у 2023 році відкривають жінки, свідчить дослідження «Опендатабот». Натомість дослідження «Дія.Бізнес» показує, що 58% опитаних українок хочуть створити власну справу, але не мають конкретної бізнес-ідеї.