Ілон Маск запускає новий чат-бот на основі штучного інтелекту Grok, що буде доступний для власників преміумпідписки на X (Twitter), повідомляє компанія xAI.

«Grok змодельований на основі «Путівника по галактиці для космотуристів» [науково-популярного роману Дугласа Адамса], тож зможе відповісти майже на все, а також підказує, які питання поставити, що набагато складніше», – ідеться в заяві xAI.

За словами розробників, Grok зможе відповідати «дотепно та з бунтарським духом», а також працюватиме з «гострими запитаннями, які ігнорують інші ШІ-системи».

Чат-бот матиме доступ до даних X (Twitter), щоб оновлювати дані й відповідати на запитання точніше. Grok досі перебуває на ранній стадії бета-тестування, навчання ШІ-моделі триває два місяці.

Інструмент спочатку протестує невелика кількість преміумпідписників, перш ніж доступ до Grok розширять. Користувачі можуть зареєструватися й стати в чергу очікування, щоб отримати доступ до чат-боту.

   

Ілон Маск ще у квітні 2023 року анонсував, що працюватиме над альтернативою ChatGPT, яка «шукатиме правду». Тоді він сказав, що це нібито буде проєкт під назвою TruthGPT, який «намагатиметься зрозуміти природу Всесвіту».