Програму тренувань для людей, які перенесли ампутацію, розробили український фітнес-застосунок BetterMe, виробник біонічних протезів Esper Bionics і благодійний фонд Future For Ukraine.

Фото: Андрій Барабаш, Богдан Новарчук, Олександр Будько, Олександр Чайка й Олена Познякова

Програма передбачає відеовправи для людей з ампутацією верхньої або нижньої кінцівки. Це понад 200 унікальних вправ різної інтенсивності й тривалості. Ці тренування мають зміцнити мʼязи, підтримувати рухливість суглобів, підвищити витривалість і розвивати загальну рівновагу.

Програма для людей з ампутацією нижньої кінцівки включає різні види планки, вправи лежачи на спині, скручування й розтяжка з протезом.

Програма тренувань для людей з ампутацією верхньої кінцівки включає згинання й розгинання рук, розпрямлення ліктьових суглобів. Крім того, можна виконувати окремі вправи з використанням додаткового обладнання, наприклад гантелей або вагових пластин.

Застосунок BetterMe: Health Coaching можна завантажити на iOS та Android за посиланням.

   

BetterMe – це українська компанія, яка розробила два застосунки для фізичного й ментального здоровʼя: BetterMe: Health Coaching і BetterMe: Mental Health. Наразі застосунок безплатний для всіх українців.

Для людей з ампутованими кінцівками в інших країнах надають знижку 80%, а прибуток від плати йде на забезпечення протезами українських військових. За даними ВООЗ, у світі близько 31 мільйона людей з ампутованими кінцівками, а до 2030-го цифра може зрости до 38 мільйонів.

   

Лікар із позивним «Корінф» розповів The Village Україна, як учився жити з роборукою від Esper Bionics, як знайшов у собі сили повернутися на медичну службу і що робить, коли на нього витріщаються на вулиці.