Google запускає відкрите бета-тестування електронного підпису документів eSignature у сервісах Google Docs і Google Drive, повідомили у блозі компанії.

Бета-версія вже працює для підписників Google Workspace Individual без додаткових реєстрацій. Також електронний підпис буде доступний у бета-версії для окремих клієнтів Google Workspace. Подати заявку на участь в тестуванні можна за цим посиланням.

Зображення: Google

Як це працює

Підпис eSignature дозволить запитувати та додавати підписи до офіційних документів і контрактів безпосередньо в Google Docs, пояснюють у компанії.

Для електронного підпису Google створює заблокований PDF-файл і надсилає його вказаним одержувачам. Далі його розміщують окремо на диску підписанта та автора запиту.

Зображення: Google

У майбутньому Google планує запустити додаткові функції для eSignature, як-от можливість запитувати підпис від кількох користувачів і від користувачів, які не мають Gmail, а також можливість ініціювати електронний підпис на PDF-файлах, що зберігаються на Google-диску.

   

Українці можуть користуватися корпоративною поштою, хмарним сховищем та іншими сервісами Google Workspace безоплатно до завершення війни з РФ.