Lego створив конструктор «Конкорд» – модель першого пасажирського надзвукового літака.

Набір складається із 2083 деталей і є точною моделлю літака, кажуть у Lego. Його довжина – майже 3,5 фути, тобто більше одного метра. Він має розмах крил 17 дюймів (43 сантиметри).

За допомогою повороту хвостового конуса можна піднімати й опускати шасі літака. Його можна розміщувати на підставці для демонстрації в режимі польоту чи нахиляти – для «зльоту» чи «посадки». Крім того, можна підняти частину фюзеляжу й побачити сидіння й туалет у мікромасштабі, пише The Verge.

Набір коштує 200 доларів. Його почнуть продавати 4 вересня для VIP-покупців, а 7 вересня він надійде в загальний продаж.

   

Літак «Конкорд» побудували в 1960-х роках Велика Британія і Франція. Це комерційний літак, який може летіти зі швидкістю, удвічі більшою за швидкість звуку. Такий літак призначений для понад 90 пасажирів.

Компанію Lego Group заснував у Біллунді (Данія) Оле Крістіансен у 1932 році. Назва походить від данських слів leg godt, що перекладається як «грати добре». Продукцію Lego продають у більш ніж 130 країнах світу.