Кількість вакансій у південних областях України відновилася до показників 2020 року, свідчать дані «Olx Робота».

У 2022-му пропозицій роботи спочатку стало більш як удвічі менше, ніж до початку повномасштабного вторгнення, однак за півтора року ситуація дещо стабілізувалася, відзначають аналітики.

У 2020 році, на початку пандемії, кількість оголошень про роботу в Одеській, Миколаївській і Херсонській областях у середньому становила майже 10 тисяч. Набільше пропозицій було у сфері роздрібної торгівлі й готельно-ресторанного бізнесу, відзначають аналітики.

У 2021 році, який назвали «буферним» між пандемією й повномасштабним вторгненням, кількість вакансій зросла до майже 13,5 тисячі, однак у 2022-му через повномасштабну війну скоротилася до 5500 пропозицій. Більшість вакансій пропонували в обласних центрах: Одесі й Миколаєві.

Станом на червень 2023-го кількість оголошень про роботу на півдні України становить майже 10,5 тисяч. Це більше, ніж у «пандемійному» 2020-му, і на 52% більше, ніж у 2022 році.

Водночас серед усіх оголошень понад 7000 припадає на Одесу, і ще 1171 – на Миколаїв, тимчасом як в інших містечках і курортних населених пунктах трьох південних областей ринок праці завмер, кажуть аналітики.

«Це попри те, що традиційно на Olx було достатньо пропозицій роботи навіть у найвіддаленіших куточках чи в зовсім маленьких населених пунктах», – коментують у компанії.

У Херсоні кількість пропозицій роботи становить 166, а медіанна заробітна плата – майже 25 тисяч гривень. Найчастіше шукають продавців, різноробочих, водіїв і працівників на виробництво.

На території Херсонської області, підконтрольній Україні, оголошень про роботу одиниці, кажуть в Olx.

Для порівняння у 2021-му кількість оголошень про роботу тільки в Херсоні на Olx досягала 1,5 тисячі, а медіанна зарплата становила близько 13 тисяч гривень.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Найбільше вакансій станом на весну 2023 року пропонують для працівників виробництв, свідчать дані Olx.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі