Tesla почала виробництво пікапа Cybertruck, повідомили в компанії.

Першу автівку виготовили на гігафабриці в Техасі. Пікап мав з’явитися у продажу ще в 2021 році, його виробництво відкладали протягом двох років й переносили тричі.

За словами Ілона Маска, зробити вартість доступною буде важко, бо «це новий автомобіль і новий метод виробництва». Раніше планували, що базова версія Cybertruck коштуватиме 39 900 доларів, але відтоді ціни на автівки зросли.

Крім базової версії, раніше також пропонували модель з двома двигунами із запасом ходу більше 300 миль від 49 900 доларів та з трьома двигунами вартістю від 69 900 доларів і запасом ходу більше 500 миль. Але в жовтні 2021 року цю інформацію без пояснень видалили з офіційного сайту. Нові ціни Маск коментувати відмовився, але зазначив, що їх планують оприлюднити до кінця третього кварталу 2023 року.

Корпус пікапа зроблений зі сталі, яку також використовують для ракет SpaceX. За словами Маска, Cybertruck витримує обстріл з пістолета калібру дев'ять міліметрів.

За прогнозами аналітика Deutsche Bank, до кінця року Tesla поставить 2000 Cybertruck, цитує Bloomberg.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Компанія Tesla виробляє електричні седани та спортивні позашляховики, але пропустила прибутковий сегмент пікапів. У випуску цих авто Tesla випереджають Ford Motor Co та Rivian Automotive. Уперше Ілон Маск презентував електричний пікап Cybertruck у листопаді 2019 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі