Компанія Ілона Маска Neuralink, яка розробляє мозкові чіпи, отримала дозвіл на тестування на людях від Управління контролю за продуктами й ліками США (FDA).

Імпланти від Neuralink мають допомагати людям у відновленні зору й мобільності. За задумом, їх потрібно підключати одночасно до мозку й компʼютера через Bluetooth. Це має дозволити паралізованим люди керувати смартфонами й іншим гаджетами за допомогою «сили думки».

BBC пише, що компанія ще не починала офіційний відбір кандидатів для тестування, а регулятор у США поки не коментує власне рішення. Видання додає, що для користування чіпами Neuralink потрібно пройти обʼємні тестування й «подолати етичні виклики». Раніше компанія вже проводила тестування чіпів на мавпах.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Прототип чіпу Link 0.9 компанія Ілона Маска показала ще влітку 2020 року. Його заряджають індукційно й з’єднують зі смартфоном за допомогою Bluetooth. За словами Ілона Маска, чіп можна безпечно видалити. Пристрій уже протестували на свинях і мавпах.

Нейрочіп планують використовувати не лише в медичних цілях. У компанії сподіваються, що за його допомогою можна буде транслювати музику прямо в мозок, підвищувати розумові здібності й телепатично спілкуватися, якщо чіп буде в кожного співрозмовника.


Neuralink планувала почати тестувати чіпи на людях до кінця 2022 року, однак Управління контролю за продуктами й ліками США (FDA) відмовило, пояснивши це безпековими питаннями.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі